CAT investerer i dansk design

1.9.2011:CAT har investeret to mio. kr. i Holbæk-virksomheden WE:DO:WOOD, som udvikler og sælger danske designmøbler i bambus. CAT's investering er bl.a. foretaget af CAT Invest Zealand, der blev oprettet sidste år for at investere i vækstvirksomheder i Region Sjælland.

WE:DO:WOOD's modervirksomhed specialiserede sig oprindeligt i produktion af køkkener i bambus, men nu indgår møbler i bambus også i produktionen. Bambus er et nyt materiale til møbelproduktion og giver en række spændende designmæssige muligheder. Produktionen har samtidig fokus på bæredygtighed.

Bambussen bliver således udelukkende købt hos godkendte leverandører, og energiforbruget ved produktionen er reduceret – alt sammen til glæde for miljø og omgivelser. Hensynet til bæredygtigheden indebærer også, at virksomheden har nedbragt brugen af lim til et absolut minimum, som ligger langt under de officielle, danske krav.

Møblerne henvender sig til en yngre, kvalitetsbevidst målgruppe, der vil have noget andet end forældrenes ”Arne Jacobsen” stol. Priserne ligger desuden under det niveau, der kendes fra de traditionelle danske designklassikere.

WE:DO:WOOD står for produktudvikling, markedsføring og salg. Prototypefremstilling og en del af produktionen finder i dag sted på moderselskabets møbelsnedkeri i Holbæk.

Lige nu består sortimentet af tre børnemøbler og fire voksenmøbler, men WE:DO:WOOD forventer at udvide sortimentet betydeligt inden for de nærmeste år og skal desuden etablere et net af forhandlere i en lang række lande.

Investment manager Tom Weidner, CAT, ser et stort potentiale i Holbæk-virksomheden:

- WE:DO:WOOD repræsenterer en spændende nytænkning, hvor bambus og bæredygtighed kombineres med dansk kvalitet og møbeltradition. Det er noget helt nyt, og det kan dække den yngre generations ønske om fornyelse og ansvarlighed uden at gå på kompromis med kvalitet og design. Derudover ser vi muligheder i Asien, hvor vi giver et lokalt materiale et nyt udtryk. De første tilbagemeldinger fra bl.a. Japan er yderst lovende.

Den bambus, der anvendes i produktionen, vokser primært i Central- og Sydkina. Bambus vokser hurtigt, binder meget CO2 og tillader en hurtig fornyelse af de bevoksninger, hvor skovningen foregår.

Christina Bredgaard, Henrik Thygesen og Sebastian Jørgensen udgør ledelsen i WE:DO:WOOD.

Christina Bredgaard, der er administrerende direktør, er cand.merc. i afsætning og har en baggrund fra bl.a. reklamebranchen samt modebranchen. Henrik Thygesen er uddannet møbelsnedker og har ansvaret for produktionsstyringen. Det var ham, der i 2006 etablerede produktionen af bambuskøkkener. Sebastian Jørgensen er også møbelsnedker, men har desuden en kreativ baggrund som billedhugger og underviser på Skolen for Billedkunst. Han har ansvaret for design og produktudvikling og har således også designet det nuværende sortiment.

- Vi er rigtig stolte over at få skabt et samarbejde med CAT, da de på mange måder kan tilføre energi og kompetence til WE:DO:WOOD i form af deres erfaring med teknologi, siger administrerende direktør Christina Bredgaard.

Virksomheden har i en årrække noteret stor efterspørgsel fra forhandlere, og samtidig har eksponering i den internationale presse været med til at øge interessen, siger Christina Bredgaard.
 
Læs mere på virksomhedens hjemmeside

AddiFab får 50.000 EUR til 3D-printtekonologi

Environment Solutions bekæmper vand med vand

Bladena gør vindmøller mere robuste

Infuser indstillet til nordisk pris

AddiFab får 13 millioner til selvtænkende 3D-printere

Environment Solutions stod igen klar til at bekæmpe vandmasserne

Fokus på
   Site Map | RSS Feed
 

CAPNOVA A/S l  Universitetsparken 7  l  4000 Roskilde  l  tlf. 4676 0850

Copyright © IKKE AKTIVERET LICENS - All Rights Reserved.

CMS - Content Management System by Media2.